Astazi va prezentam cea mai usoara metoda de a face la rece un cheesecake, un desert delicios, ideal pentru evenimentele in familie si nu numai.
INGREDIENTE
Ingrediente pentru blat:
- jumatate de lingurita de scortisoara
- 350 grame de biscuiti digestivi cu ovaz
- 125 grame de unt
Ingrediente pentru umplutura:
- O lamaie
- 500 grame de branza tartinabila
- 250 grame de mascarpone
- 200 grame de smochine
- 150 grame de zahar
- 1 strugure negru
- 1 strugure alb
MOD DE PREPARARE
Blatul – pisam bine biscuitii, apoi presaram scortisoara peste ei, dupa care adaugam untul topit.
Dupa ce se omogenizeaza bine intindem intr-o forma rotunda cu inel detasabil blatul, care sa aiba diametrul de 26 cm.
Presam usor astfel incat blatul sa ia bine baza formei , dupa care il punem la frigider pentru 10 minute.
Umplutura – mixam branza tartinabila cu zaharul, dupa care adaugam mascarpone, coaja si zeama de la o lamaie si boabe de struguri.
Scoatem blatul din frigider, dupa care asezam pe marginile inelului smochine taiate jumatate, cu partea feliata catre exterior si intindem umplutura.
Ornam deasupra cu smochine si boabe de struguri, apoi il bagam din nou la frigider pentru cateva ore.
Sfatul nostru este ca inainte sa adaugti umplutura sa ungeti cu putin ulei peretii formei peste care sa presarati zahar, astfel nu se va mai lipi crema de ei si se va detasa usor inelul.
Pofta Buna !