Astazi va incantam cu gustul copilariei. Pregatim impreuna Prajitura Dobos.
Ingrediente
Foile
- 100 gr zahăr
- 50 grame de unt
- 6 oua
- 100 grame de faina
Crema
- 250 grame de zahar
- 250 grame de unt
- 50 ml de apa
- 400 grame de ciocolata
Glazura
- 20 ml smântână
- 200 grame de zahar
Mod de preparare
Pe o baie de aburi, batem ouale impreuna cu zaharul pana cand compozitia va deveni omogena. Apoi se pune deoparte şi se lasa la racit. Adaugam untul si faina, dupa care se omogenizeaza.
Asezam o foaie pergament pe o tava de copt intoarsa, coacem foi in strat subtire, dupa care lasam la racit.
Crema se prepara putin mai diferit. Pregatim un sirop din zahar cu apa, lasam sa fiarba bine, apoi il lasam la racit. Ciocolata se va topi pe baie de aburi, dupa care adaugam siropul peste ciocolata topita.
Cu untul moale spumam toata compozitia, apoi intindem crema intre foi si lasam prajitura la fragezit pana ziua urmatoare.
Cum pregatim glazura de caramel
Punem zaharul sa se topeasca pana cand va deveni rumeniu, iar apoi adaugam foarte rapid smantana.
Dupa ce se omogenizeaza, turnam glazura pe ultima foaie de aluat, si intindem cu un cutit cu lama lata. Dupa ce a stat o perioada la fragezit, prăjitura se portioneaza uşor cu linii drepte, dar doar atunci când este foarte bine asezata.
Pofta Buna!