Astazi va invatam cum sa gatiti cea mai gustoasa Fasole Batuta. O reteta delicioasa si uor de preparat.
Ingrediente:
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 kg fasole alba cu bobul mic
- 4 sau 5 morcovi
- 1 telina mica
- 1 radacina de pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 5 sau 6 cepe
- ulei de masline
- frunze de dafin
- pasta de ardei
- pasta de tomate
- piper
- sare
Modul de Preparare
Se spala fasolea in cateva ape, dupa care se pune in apa cu bicarbonat la fiert.
Se spala si se curata radacinoasele.
Se scurge fasolea de apa, se pune intr-o alta apa, dupa care se adauga radacinoasele si se lasa la fiert.
Se scurg de apa pe jumatate dupa ce s-au fiert bine, iar cu ajutorul unui blender se paseaza fin, adaugand constant sare si ulei, dupa gust.
Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem in putin ulei de masline la calit, apoi adaugam pasta de tomate si pasta de ardei, 2-3 frunze de dafin, sare si piper. O lasam pe foc pana scade putin sosul.
Se garniseste fasolea batuta cu ceapa si se serveste cu paine prajita, de preferat cu muraturi.
O delicatese care se potriveste chiar si zilelor de post, dar nu numai!
Pentru zilele in care nu tinem post, fasolea batuta se potriveste de minune cu carnati rumeniti la cuptor.
Va recomandam sa alegeti o fasole cu bob cat mai mic, deoarece va fierbe mult mai repede si se va pasa mai usor.
De asemenea, recomandam ca in prima apa in care fierbeti fasolea, sa adaugati putin bicarbonat, astfel fasolea va deveni mai usor de digerat.
Pofta Buna!