Am pregatit un desert delicios, de care sigur va veti indragosti dupa ce il gatiti prima oara. Astazi va prezentam reteta perfecta pentru un tort de biscuiti cu multa ciocolata.
Ingrediente
- 1400 grame de frisca naturala
- 1 kg de biscuiti
- 100 grame de coacaze rosii
- 150 ml de apa
- 2 linguri de cafea solubila
- 200 grame ciocolata cu lapte
- 500 grame de zmeura
- 300 grame de zahar
- 2 linguri de zahar
- 100 grame de afine
- 200 grame de ciocolata amaruie
Modul de preparare
Pentru inceput pregatim toppingul de zmeura.
Punem 300 grame de zahar impreuna cu 150 ml de apa la foc si lasam sa fiarba pana cand obtinem un sirop legat, dupa care adaugam zmeura bine spalata si lasam din nou la fiert pentru 15-20 de minute, apoi pasam bine si trecem printr-o sita pentru a elimina semintele.
Rupem ciocolata in bucati si topim separat fiecare sortiment, cu cate 200 ml de frisca lichida fiecare.
Fara a atinge punctul de fierbere incalzim frisca, dupa care o dam deoparte de pe foc, adaugam bucatile de ciocolata si amestecam intens, pana cand acestea se vor topi.
Batem bine 1 kg de frisca naturala, pana cand aceasta devine ferma, apoi o punem intr-un alt vas, us sfert din ea, pe care o vom pastra pentru decor.
impreuna cu 2 linguri de zahar dizolvam cafeaua solubila, in doua linguri de apa calda, dupa care o lasam la temperat si o adaugam peste frisca (dar nu si pentru cea oprita separat).
Impartim in trei frisca amestecata cu cafeaua solubila..
Prima parte o glazuram usor cu topping de ciocolata amaruie, a doua parte cu topping de ciocolata cu lapte si a treia parte cu topping de zmeura.
Atentie! Trebuie sa oprim din fiecare topping si pentru decor.
Asezam un rand de biscuiti intr-o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili, intindem frisca glazurata cu ciocolata amaruie peste ei, continuam cu alt rand de biscuiti, apoi intindem peste ei frisca glazurata cu zmeura, urmatorul rand de biscuiti, frisca glazurata cu ciocolata dulce, ultimul rand de biscuiti, dupa care frisca simpla, cea pe care am oprit-o la inceput.
O ornam frumos deasupra cu fructele de padure si toppingurile oprite , dar si cu cateva frunzulite proaspete de menta.
Punem tortul la frigider cel putin o ora, inainte de a-l portiona, pentru a avea timp biscuitii sa se hidrateze.
Pofta Buna !